Just nu finns det ganska rikligt med resurser för arbetet med suicidprevention – och mer är på gång! Allt är dock inte ämnat för alla utan har olika målgrupper, olika omfattning och olika organisation.

För nödläge – klicka här!

Utbildningar

Här är ett axplock färdiga utbildningar men vi kan också ta fram anpassat stöd med kunniga experter som prof. Lars Jacobsson, länsdelssamordnare Liz Bertholdsson m.fl.

Övrigt

  • Här kan du ta del av annat material för suicidprevention i Västerbotten på Google Drive, med t.ex. lokala handlingsplaner för suicidprevention från de kommuner som lämnat in och vill dela med sig och annat stödmaterial.
  • Det finns också en enklare form av omvärldsbevakning med nyheter, forskning, politiska beslut m.m. som rör suicidprevention, i form av anteckningsboken SiV i verktyget Evernote.
  • Givetvis finns också nationella resurser: NASP, Folkhälsomyndighetens Suicidprevention.se och RESPI.
  • Det finns också möjlighet att söka medel enskilt eller tillsammans med andra. Har du någon projektidé som du skulle vilja testa? Kontakta oss så kan vi samtala om vad som är möjligt, rimligt och lämpligt.
  • Allteftersom läget förändras uppdaterar vi informationen så välkommen tillbaka med jämna mellanrum.
  • Hela denna webbplats är också en resurs. Ett enkelt sätt att följa alla nyheter – utan att behöva besöka sajten mer än när man behöver är att använda en s.k. RSS-läsare (där RSS inte ska förväxlas med ’Regionala Samverkans- och Stödstrukturer’ utan har andra betydelser i detta fall). Om du redan har en RSS-läsare kan du pröva att öpppna https://fousocialtjanst.se/feed/ eller i annat fall installera en och lägga till detta flöde – som är våra sidor. Du får då automatiskt meddelande när någon nyhet publiceras (som från nyhetskanaler, statliga myndigheter, vetenskapliga tidskrifter m.m.) och kan läsa när och vad du vill utan att missa något.